BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M) 2015

Okay, umum dah tahu pasal BR1M kan..ini sharing sedikit maklumat berkenaan BR1M yang 2015..
 

Imej: Malaysian Insider

Pembahagian bukan secara sekaligus, sebaliknya secara berperingkat..macam ni..

 

Klik pautan ini untuk tujuan kemaskini & permohonan: https://ebr1m.hasil.gov.my/Pastikan laman web yang tertera macam itu ye..
Nanti dia tanya soalan macam nombor telefon yang didaftarkan, nombor IC pasangan, poskod, bandar..itu bagi kes kemaskini maklumat, bagi permohonan baru takde hal..

Yang ada pertambahan ahli keluarga pun perlu kemaskini..nanti kita akan diminta menghantar salinan dokumen berkenaan ke LHDN terhampir. 

Selepas siap kemaskini, cetak maklumat tu nanti senang nak kepilkan untuk dihantar kepada pejabat, dan juga untuk tujuan simpanan peribadi.

Kali ni nampaknya ada ruangan baru untuk diisi iaitu ruangan pewaris.

Borang BR1M ni diberikan percuma dan tanpa sebarang yuran pemprosesan ye..kalau ada yang mintak bayaran itu bukan apa..agaknya dia mintak duit kopi dengan minyak motor dia aje kot..kikiki (husnudzon)
     

SENARAI BANK YANG TERLIBAT BAGI PEMBAYARAN BR1M 2015Nanti duit BR1M tu, boleh la laburkan..beli cincin belah rotan time emas tengah murah..3 kali pembayaran..maknanya 3 bentuk la cincin nye nanti yer dok? hihi..

Lain tahun kita hapgred jadi gelang maih plok..
Bukan apa..itu sebagai pelaburan..simpan dalam bank kejap kang pegi cucuk buat beli belah.. kalau emas..berat la sikit nak lebur reta tu dok?
Mana tahu nanti boleh buat topap renew roadtax, ganti tayar keta ke..huhu..

^_^ Semoga bermanfaat 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...