Poyo aje..hihihi..
hasil mentelaah berbagai verse ayam panggang via gugel
campak2 aje la ape yg ada..
resepi saya
bawang merah
bawang putih
halia
lada hitam
lada putih
rosemary kering
madu
garam
utk garnish
minyak zaitun
rosemary kering
bawang besar, tomato, capsicum,carrot..etc...
tumbuk segalanya, perap 1 jam, semalaman lagi baik, ikut suka.
sukatan macam biasa..suka hati ler
xperlu strict sgt, kalau ada bahan2 yg short kat fridge tu, campak aje ape yg ado..
madu: gula, gula merah
minyak zaitun: minyak masak, butter, merjerin, minyak bijan, minyak baby jangan ye..haha..
tak semestinya panggang, kukus pun boleh..
kalau nak bg gelap2 sket lepas kukus kang, grill la kejap..
ecece..macam pandai aje..
sangat sedap ayam panggang rosemary ini...huhuhu...ase mau ratah je semuanya...
ReplyDeleteNnti bbq bleh ratah ye..hehe..
Delete